Een bijzonder partnership tussen Deyja en Carpet of Life. Met als doel om dierbare kledingstukken een nieuw leven te geven. Carpet of Life transformeert een ooit zo geliefde garderobe in een uniek boucherouite kleed: een herinnering om te koesteren. 

unnamed (6).jpg

Boucherouite

Ieder Carpet of Life is gebaseerd op Marokkaanse Boucherouite tapijten, gemaakt door nomadefamilies. Boucherouite staat ook wel bekend als ‘poor man’s carpet’: gemaakt uit oude materialen.

Vanaf de jaren ’60 zijn de boucherouite-tapijten in opkomst. Wol werd in die tijd schaarser. Tegelijk werd er steeds meer kleding afgedankt, door de opkomst van fast fashion. Boucherouite tapijten zijn te vinden in veel Marokkaanse woningen, soms ook om op te slapen.

Hoewel dit type tapijt relatief nieuw is, worden dezelfde technieken gebruikt als voor traditionele wollen tapijten. Deze ambacht van het tapijten knopen word van moeder op dochter overgedragen. Meestal werken ze met vier of vijf vrouwen tegelijk aan één tapijt – waarbij ze de rollen verdelen over knippen, sorteren en knopen maar ook koken, thee zetten en oppassen op de kinderen.

unnamed-1.jpg

Hoe het werkt

1.png

STAP ÉÉN

Wil je een Carpet of Life? Heb je alle kleding verzameld? (doe dit met een open blik: handdoeken, beddengoed, panty's, sokken. Bijna alles is bruikbaar!) Maak dan een afspraak. Tijdens de designintake bespreken we alle details en maken we jouw gepersonaliseerde design.

Screen Shot 2020-09-01 at 14.01.52.png

Kies je design

Je kunt kiezen uit verschillende weeftechnieken:​

Knopen, Plat weven, of een combinatie

van de twee

 

Als basis voor jouw tapijt hebben we zes standaard ontwerpen:

Grote diamant / Grafisch / Multi / Abstract / Kleine ruiten / Strepen (zie design opties)

 

We kunnen ook standaard-ontwerpen combineren. Je kan ook een eigen ontwerp maken – wel altijd met geometrische vormen. 

 

Design opties

abstract.jpg

Abstract

Knopen

Jouw Carpet of Life

Kies het Carpet of Life dat bij jou past. De prijs is afhankelijk van het formaat, de hoeveelheid textiel, en het design. Voor een offerte op maat, bel of mail ons voor een designintake. Kosten zijn inclusief transportkosten (Amsterdam - M'hamid en terug). De levertijd is drie tot vijf maanden, afhankelijk van het seizoen en de transporttijden.

XS

50 x 50 cm

±4 kg textiel

Vanaf € 150,-

S

70 x 120 cm

±8 kg textiel

Vanaf € 395,-

M

130 x 210 cm

±14 kg textiel

Vanaf € 895,-

L

210 x 260 cm

±24 kg textiel

Vanaf € 1395,-

XL

260 x 420 cm

±48 kg textiel

Vanaf € 1895,-

?

Andere maat?

Een unique piece?
Laat het ons weten. 

Bestel jouw kleed

deyja-icon-outline-white.png

Deyja, om jouw

reis in rouw te ondersteunen

MENU

GROTE VRAGEN

ONDERSTEUNING

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2020. Deyja. All rights resevered