top of page

Een wallhanging gemaakt van de kleding van jouw overleden dierbare. Gebaseerd op Marokkaanse Boucherouite tapijten en eerlijk geweven door nomade-families in de Marokkaanse Sahara. 

vertical photo.jpg

Wallhanging

Deze wallhangings transformeren een ooit zo geliefde garderobe in een uniek Boucherouite designstuk. Een herinnering om voor altijd te koesteren waarbij je zelf onderdeel uitmaakt van het design proces.

een uniek handgemaakt product

Iedere wallhanging is gebaseerd op Marokkaanse Boucherouite tapijten, gemaakt door nomade-families in de Marokkaanse Sahara. Boucherouite staat ook wel bekend als ‘poor man’s carpet’ oftewel, gemaakt uit oude materialen.

Kies je design

Als je een wallhanging laat maken bepaal je eerst met welke kleding. Wat zijn die bijzondere stukken die je wilt herinneren? Dan kun je kiezen uit een aantal designs. In een design intake kijken we samen jouw ontwerp. Je stuurt de kleding naar onze studio in Amsterdam en wij nemen het vanaf daar over.

unnamed (17).jpg

design-opties

+ Een wallhanging is ongeveer 50 x 50 cm
+ Je hebt hiervoor ongeveer 4 kg textiel nodig
+ De prijs voor 50 x 50 xm is € 199,-

+ Kies zelf een van onderstaande designs

design opties
Knotting%20(2)_edited.jpg

Bestellen

Bestellen werkt bij ons altijd via een online design intake. Samen kijken we naar jouw ontwerp.

2.png

50 x 50 cm

±4 kg textiel

€ 199,-

De kosten voor het maken van een wallhanging zijn exclusief de verzendkosten van jouw kleding naar Amsterdam en van de wallhanging in Amsterdam terug naar jouw huis. De levertijd is drie tot vijf maanden, afhankelijk van het seizoen en de transporttijden.

bestellen
lautaro-chamo-B0oTfOBvd2M-unsplash.jpg

het proces

De kosten voor het maken van een wallhanging zijn exclusief de verzendkosten van jouw kleding naar Amsterdam en van de wallhanging in Amsterdam terug naar jouw huis.De kosten zijn inclusief transportkosten tussen Amsterdam en Marokko en het persoonlijke design traject. De levertijd is drie tot vijf maanden, afhankelijk van het seizoen en de transporttijden.

horizontal foto (1) copy.jpg

Boucherouite

​Vanaf de jaren ’60 zijn de boucherouite tapijten in opkomst. Wol werd in die tijd schaarser. Tegelijk werd er steeds meer kleding afgedankt, door de opkomst van fast fashion. Boucherouite tapijten zijn te vinden in veel Marokkaanse woningen, soms ook om op te slapen.

Hoewel dit type tapijt relatief nieuw is, worden dezelfde technieken gebruikt als voor traditionele wollen tapijten. Deze ambacht van het tapijten knopen word van moeder op dochter overgedragen. Meestal werken ze met vier of vijf vrouwen tegelijk aan één tapijt – waarbij ze de rollen verdelen over knippen, sorteren en knopen maar ook koken, thee zetten en oppassen op de kinderen.

2.2.jpg
bottom of page