Een vitaliserende plek over de dood, verlies en verdriet.

 volg deyja 

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon

over deyja

In onze huidige maatschappij leven we niet met de dood als onlosmakelijk onderdeel van het leven. Terwijl we het mensenleven gedurende de laatste eeuwen aanzienlijk hebben verlengd, hebben we haar tot een bijna onzichtbaar concept verbannen. En wanneer we er dan toch mee in aanraking komen, verwacht of onverwachts, hebben we geen idee hoe ermee om te gaan, waar het te plaatsten in ons wijdende wereldbeeld, laat staan te horen wat het ons te vertellen heeft.

Deyja is een online ruimte die ons de mogelijkheid biedt, om de periode van rouw, verlies en verdriet als bijzondere kans aan te grijpen om te verstillen en de mens haar eeuwenoude vragen rondom het leven en de dood te onderzoeken. Het leren omarmen van de dood en dingen eindig als een onvermijdelijk en natuurlijk proces helpt bij de verwerking van ons verdriet en kan voor een spirituele ontwaking zorgen met als gevolg een betekenisvoller leven elke dag.

 

Deyja, een vitaliserende plek over de dood, verdriet en verlies.

 

het verhaal

achter deyja

In 2015, op de leeftijd van 33 jaar en tijdens een ongelofelijke wereldreis, verloor ik mijn grote liefde. Plotsklaps veranderde alles; niet alleen mijn leven, mijn toekomst en onze dromen, maar ook mijn idee rondom de dood en wat dat eigenlijk is, het leven. 

De acceptatie van mijn immens verlies bleek voor een opening te zorgen. Ik ervaarde dat wanneer je verlies volledig kunt accepteren—honderd procent en zonder concessies—het naast die diepe pijn ook plaats kan maken voor een immens gevoel van lichtheid en helderheid. Ik ondervond dat het leven een nieuwe betekenis krijgt wanneer we beginnen te beseffen dat de dood slechts een overgang is naar een andere plek van bestaan. Dat onze fysieke lichamen slechts een onderdeel zijn van iets dat groter is dan op het eerste gezicht lijkt.

Mijn wens is daarom dat deze online ruimte hetzelfde kan doen voor degenen die zich ook in de periode van pijn, verdriet en verlies bevinden. Een plek van rust, bezinning, steun en opening in die moeilijke, maar bijzondere tijd.

 

Connect.

Schrijf.
Deel. ​

 contact 

deyja-icon-outline-white.png

Deyja, om jouw

reis in rouw te ondersteunen

MENU

GROTE VRAGEN

ONDERSTEUNING

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2020. Deyja. All rights resevered