top of page
Zoeken

Boek: Het is OKÉ om je NIET OKÉ te voelen


Verdriet is liefde in haar meest wilde en pijnlijke vorm, zegt Megan Devine. Maar waarom behandelt onze cultuur verdriet als een ziekte die zo snel mogelijk genezen moet worden? In het boek Het is OKÉ om je NIET OKÉ te voelen geeft Megan Devine een diepgaande benadering op het ervaren van verdriet en de manier waarop we proberen anderen te helpen die een tragedie hebben doorstaan.

Megan Devine

Na van beide kanten verdriet te hebben ervaren—zowel als therapeut als vrouw die getuige was van de toevallige verdrinking van haar geliefde partner—schrijft Megan met diep inzicht over de onuitgesproken waarheden van verlies, liefde en genezing. Ze ontkracht het cultureel voorgeschreven doel om terug te keren naar een normaal, gelukkig leven en dit te vervangen door een veel gezonder middenpad, een pad dat ons uitnodigt een leven op te bouwen naast verdriet in plaats van te proberen het te overwinnen. In dit boeiende boek leer je waarom goedbedoelde adviezen, therapie en spirituele wijsheid het zo vaak moeilijker maken voor mensen in verdriet.


Wanneer een pijnlijk verlies of een levens-schokkende gebeurtenis je wereld op zijn kop zet is het eerste wat je moet weten: er is niets mis met verdriet.

Zoek niet naar een oplossing

Het wegnemen van stadia, tijdschema's, en onrealistische idealen over hoe verdriet zich zou moeten ontvouwen stelt ons in staat om verdriet te accepteren als een mysterie dat moet worden geëerd in plaats van als een probleem dat moet worden opgelost. Het geeft praktische richtlijnen voor het omgaan met stress, het verbeteren van slaap en het verminderen van angst zonder te proberen de pijn te verhelpen. Megan schrijft: Verdriet heeft net zo min een oplossing nodig als dat liefde een oplossing nodig heeft. Door middel van verhalen, onderzoek, levenstips en creatieve en op mindfulness gebaseerde handvaten biedt ze een unieke gids voor een ervaring die we allemaal moeten meemaken—in ons persoonlijke leven, in het leven van degenen van wie we houden en in de rest van de wereld.



Lees ook

bottom of page