top of page
Zoeken

Boek: "The Wild Edge of Sorrow"Psychotherapeut Francis Weller is de schrijver van The Wild Edge of Sorrow (Engels), een handboek om door de diepe wateren van verdriet en verlies te navigeren. Het boek biedt tools en inzichten om de kunst van het rouwen onder de knie te krijgen.


Weller beschrijft hoe onze hedendaagse westerse patronen van anesthesie—onze blokkade om pijn en andere negatieve gevoelens te voelen—ons vermogen om met persoonlijk en collectief verdriet om te gaan beïnvloedt. In zijn boek The Wild Edge of Sorrow laat Weller zien dat er een nieuwe vitaliteit in ons leven kan ontstaan wanneer we pijn en verlies verwelkomen. Door midel van ontroerende persoonlijke verhalen, poëzie en reflectie brengt Weller ons naar de kern van verdriet en daarmee naar diepgaande heling en verbinding. Verbinding met elkaar en onze planeet.


The Wild Edge of Sorrow laat zien dat verdriet altijd al iets gemeenschappelijk is geweest. Het illustreert dat we het helende mededogen van anderen en het gebruik van een ritueel in ons leven nodig hebben om ons verdriet volledig om te kunnen zetten. Maar in plaats daarvan verbergen we onze pijn vaak in een zogenoemde mantel van schaamte. En dit zorgt ervoor dat verdriet onuitgesproken in ons lichaam wordt opgeslagen en ons zwaar belast. Zelfs tot het punt van depressie en dood. We zijn verdriet gaan vrezen en voelen ons zo alleen daarin dat we de ​​ontmoeting met haar krachtige energieën niet onder ogen durven komen.


Degenen die werken met mensen in rouw, die het verlies van een geliefde hebben meegemaakt, die rouwen om de vernietiging van onze planeet, of die lijden aan trauma's, waarderen het bespreekbaar maken van de obstakels voor succesvol voor rouwwerk zoals verborgen pijn, het gebrek aan gemeenschappelijke rituelen, een alomtegenwoordig gevoel van angst en een cultureel beperkende reeks aan emoties. Weller benadrukt daarentegen de intieme band tussen verdriet en dankbaarheid, tussen verdriet en intimiteit. Hij laat ons zien dat de grootste opbrengsten vaak zitten in de dingen die we vermijden. Hij biedt daarom krachtige tools, rituelen en een lijst met bronnen die ons kunnen helpen om verdriet om te zetten in een kracht die ons in staat stelt een vollediger te leven en meer lief te hebben.


Bekijk meer boeken over dood, verdriet en verlies.


Lees ook

Comments


bottom of page