top of page
Zoeken

Boek: "Who dies?" Stephen en Ondrea Levine


Who Dies?  is een van de eerste boeken die laat zien hoe we ons open kunnen stellen voor de grenzeloosheid van het leven met de dood. Om volledig deel te nemen aan het leven, als de perfecte voorbereiding op wat er daarna gaat komen. Stephen en Ondrea Levine zorgen voor kalm medeleven rondom de dood in plaats van de gebruikelijke angstaanjagende drama.

Hoewel veel boeken de stadia van doodgaan behandelen en in het bijzonder het stadium van de aanvaarding van de dood, is het boek 'Who dies? An Investigation of Conscious Living and Conscious Dying' een van de eerste dat ons laat zien hoe we tot ons tot de weidsheid en wijsheid van het leven met de dood kunnen openen. De Levine's laten zien hoe je volledig aan het leven kunt deelnemen, als de perfecte voorbereiding op wat er daarna komt, of het nu verdriet of vreugde is, verlies of winst, dood of een nieuwe verwondering over het leven.


Elizabeth Kubler-Ross, de Zwitsers-Amerikaanse psychiater, pionier in bijna-doodervaringen en beroemd door haar theorie van de vijf stadia van verdriet, zegt dat dit boek met verfrissend inzicht, openhartigheid en lichtheid richt op de vele aspecten van het stervensproces. Het haalt de dood weg van het ongelooflijke melodrama van angst waarmee we haar hebben omringd en vervangt deze angst met kalm, eenvoudig en meelevend begrip.


Ook interessant?

Comments


bottom of page