top of page
Zoeken

Boek: Relax, You're Going to Die


Het boek met de spraakmakende titel ‘Relax, je gaat dood’ is een contemplatieve en spirituele verkenning naar de dood geschreven door de auteur, dichter-filosoof en zenpriester Ph.D Tai Sheridan.


Gedichtenbundel

Het boek, bestaand uit een verzameling van gedichten, is niet alleen een uitnodiging om onze relatie met de dood te onderzoeken, maar ook om een dynamischer en levendiger te leven. 


Door middel van de reeks korte gedichten leert Sheridan ons hoe we onze relatie met de mysterie van leven en dood kunnen verdiepen en beter leren begrijpen. Een verdieping die volgens hem de basis kan vormen voor een wijs, open en positief leven. Want onder de oppervlakte worden veel van onze angsten en zorgen onbewust gedreven door de dood. Sheridan zegt dat de dood onlosmakelijk onderdeel is van een tweekoppige munt: de ene kant zegt "sterven" en de andere kant zegt "leven". De gedichten tot leven gekomen om deze draaiende munt duidelijker te zien en beter te begrijpen.


Hier delen wij een van onze favoriete gedichten uit de bundel (alleen in het Engels te verkrijgen).


Death Isn’t Abstract

(de dood is niet abstract)


Death isn’t

an abstract event

Making it abstract intellectual

a belief or other worldly

protects you from deep grief

To make peace with death

you need to make

peace with grief

It requires tremendous

inner strength to dwell deeply

inside the loss of those

you dearly love

It requires

the same strength

to dwell deeply

inside the knowledge

that you will lose

your precious life

You may tend to avoid

accepting the biggest truth

about living which is

that everything dies

Deep acceptance will

change you forever
Ook interessant?Deyja

Deyja is een intercultureel onderzoek naar dood. Een online ruimte ontworpen om de periode van rouw, verlies en verdriet als bijzondere kans aan te grijpen om te verstillen en de mens haar eeuwenoude vragen rondom het leven en de dood te onderzoeken. Vind meer boeken in de deyja boeken collectie. Of bestel 'Relax you're going to die' online.

コメント


bottom of page