top of page
Zoeken

Podcast: Doodgewoon in gesprek met energetisch therapeut Hanna Naus


Na hun persoonlijke ervaring met de dood besloten Benthe en Sabien om een podcast te maken: Doodgewoon. Met gesprekken over de dood en alles wat daarbij komt kijken. In deze aflevering spreken zij met energetisch therapeut Hanna Naus. Hanna verloor jong haar moeder en vertelt hoe ze na dit verlies terecht kwam in ‘een landschap van rouw’, hoe rouwen tot innerlijke groei kan leiden en welke invloed het op je lichaam kan hebben.
Het verhaal van Hanna

Na de dood van haar moeder in 2012 was Hanna opzoek naar handvatten om met haar rouw om te gaan. Het viel het haar op dat ze om haar heen helemaal niet veel informatie over rouw kon vinden. In deze aflevering blikt ze terug op deze periode vanuit wat ze nu weet over rouw. Na een zoektocht kwam ze uit bij een opleiding tot energetisch therapeut, wat haar veel heeft geleerd over haarzelf en hoe je je gevoel kan toelaten. Ze legt uit hoe rouw een bomaanslag is in je energetische veld. Het lastige aan rouw is dat je enorm veel voelt, maar dat anderen mensen dat niet kunnen zien. De pijn vindt plaats op een niveau dat we niet waarnemen, waardoor het lastig is over te brengen. Daarom pleit Hannah voor meer openheid om verder te kijken dan alleen het fysieke. Ze vertelt dat ze op deze manier heeft geleerd haar moeder anders vast te houden. Ze ziet haar rouw hierbij als een ingang om een band van zelfliefde voor zichzelf te krijgen. Dat betekent niet dat het gemis er niet meer is, maar wel dat ze heeft geaccepteerd dat er een nieuwe situatie is waar ze zich nu toe verhoudt, mét haar gemis.


Lees tip van Hanna: Megan Divine: It’s OK that You’re Not OK

En vind Hanna op haar website: https://www.hannahelena.com/Doodgewoon

Na allebei een groot verlies te hebben meegemaakt besloten Benthe en Sabien in gesprek te gaan over de dood. Want de dood hoort bij het leven en daar mag best over gepraat worden. Ze begonnen de Doodgewoon Podcast, een ongoing gesprek over de dood met allerlei bijzondere mensen. In deze aflevering spreken zij met Fenja, oprichtster van DEYJA, over hoe zij het leven ervaart na het verliezen van haar grote liefde.Luister ook

Comentarios


bottom of page