top of page
Zoeken

Podcast: Doodgewoon in gesprek met DEYJA oprichtster Fenja


Na hun persoonlijke ervaring met de dood besloten Benthe en Sabien om een podcast te maken: Doodgewoon. Met gesprekken over de dood en alles wat daarbij komt kijken. In deze aflevering spraken zij met oprichtster van DEYJA, Fenja. Zij hebben het over DEYJA, over het omarmen van verlies, en over hoe mooi het leven eigenlijk wordt als we de dood aan durven kijken. Luister deze aflevering hier.
Fenja en het omarmen van onzekerheid

In dit gesprek legt Fenja uit waarom ze DEYJA heeft opgericht en hoe zij het leven ervaart na het verliezen van haar grote liefde. Ze vertelt dat ze jaren geleden heeft gekozen om te leven vanuit haar eigen filosofie ‘Navigate on Trust’, waarbij ze vanuit rust, ruimte en zekerheid door het leven navigeert. Fenja vertelt over haar onvoorwaardelijke vertrouwen in dat alles komt zoals het komt. Zo ook alles wat onzeker en oncontroleerbaar is, zoals de dood. We moeten de onzekerheid volgens haar dan ook niet wegduwen maar omarmen. Ze ervaart dat leven juist mooi wordt op het moment dat we de dood durven aan te kijken. Als we de dood onder ogen komen en er mee om leren gaan kunnen we meer genieten, omdat de angst dan weg valt.


Foto door Soofisfine

Doodgewoon

Na allebei een groot verlies te hebben meegemaakt besloten Benthe en Sabien in gesprek te gaan over de dood. Want de dood hoort bij het leven en daar mag best over gepraat worden. Ze begonnen de Doodgewoon Podcast, een ongoing gesprek over de dood met allerlei bijzondere mensen. In deze aflevering spreken zij met Fenja, oprichtster van DEYJA, over hoe zij het leven ervaart na het verliezen van haar grote liefde.

Lees ook


Comments


bottom of page