top of page
Zoeken

Documentaire: Innsæi, de kracht van onze intuïtieHoewel de documentaire innsæi niet specifiek over de dood gaat, leren we wel over dat wat we niet zo een, twee, drie met onze ogen kunnen zien.


Innsæi is het oud IJslandse woord voor intuïtie. Hier kan het de "zee binnenin" betekenen—de randloze aard van onze innerlijke wereld, een constant bewegende wereld dat bestaat uit een visie, gevoelens en verbeeldingskracht, zaken die geen woorden bevatten. Het kan van "binnenin zien” betekenen, wat betekent dat je jezelf kent en jezelf goed genoeg kent om jezelf in andermans schoenen te kunnen plaatsen. En het kan betekenen "van binnen naar buiten kijken", wat refereert naar je innerlijke kompas die je helpt om je weg te vinden in onze steeds veranderende wereld, net zoals in het geval van de dood.


Hrund Gunnsteinsdottir en Kristín Ólafsdóttir ontmoeten wereldberoemde wetenschappers zoals Marti Spiegelman, een expert in neurowetenschappen en inheems bewustzijn die gelooft dat we als mens slechts een fractie van ons vermogen gebruiken; kunstenaars zoals Marina Abramovic, de 'grootmoeder van de performancekunst', die ons leert dat 'om iets te creëren we naar het onbekende moeten gaan'; en spirituele leiders zoals de betoverende Malidoma Patrice Somé, een West-Afrikaanse oudste en auteur die zegt dat, om te zien, we verder moeten gaan dan onze oren en ogen.


Ook interessant?


Comments


bottom of page