top of page
Zoeken

Documentaire: Maak je hoofd leeg en verwarm je ziel met “My Octopus Teacher”


Het is een verhaal zo oud als tijd en toch totaal nieuw in de wereld van vandaag. Over een mens die vriendschap sluit met een wild dier. Over een unieke en onwaarschijnlijke relatie. Over onze menselijke relatie met de natuur. En over onoverkomelijke eindes en verlies. My Octopus Teacher is een verhaal dat de kracht heeft om je hoofd even leeg te maken en de ziel weer te verwarmen.


My Octopus Teacher

De documentaire “My Octopus Teacher” is een verhaal over een man die vriendschap sluit met een van de vreemdste dieren: een octopus. Een zeedier dat ons verbazingwekkende mensachtige kwaliteiten laat zien. En in die relatie groeit een verrassende vriendschap.Een bijzondere relatie

Octopussen zijn dieren die niet erg lang leven, ongeveer een jaar. Maar in dat jaar leeft ze haar leven tot het uiterste, creatief, actief en nieuwsgierig. De Zuid-Afrikaanse filmmaker Craig Foster bracht een octopus-lang-leven door met dit unieke dier en er ontstond een bijzondere band.


Terwijl hij thuis zit met een burn-out, begint Foster met het observeren van een octopus tijdens zijn free dives in de koude oceaan. Langzaam ontstaat er een relatie tussen hem en een octopus. En in deze relatie leert hij niet alleen over haar fascinerende gedrag en levensstrategieën leert, maar ook over hoe onze verbinding met de natuur weer nieuwe betekenis en zin aan het leven kan geven.


My Octopus Teacher is een verhaal dat de kracht heeft om je hoofd even leeg te maken en je ziel weer te verwarmen. Bekijk de documentaire op Netflix.Lees ook

Comments


bottom of page