Zoeken

Documentaire: Leeg je hoofd leeg en verwarm je ziel met “My Octopus Teacher”


Het is een verhaal zo oud als tijd en toch totaal nieuw in de wereld van vandaag. Over een mens die vriendschap sluit met een wild dier. Over een unieke en onwaarschijnlijke relatie. Over onze menselijke relatie met de natuur. En over onoverkomelijke eindes en verlies. “My Octopus Teacher” is een verhaal dat de kracht heeft om je hoofd even leeg te maken en de ziel weer te verwarmen.

De documentaire “My Octopus Teacher” is een verhaal over een man die vriendschap sluit met een van de vreemdste dieren: een octopus. Een zeedier dat ons verbazingwekkende mensachtige kwaliteiten laat zien. En in die relatie groeit een verrassende vriendschap.Octopussen zijn dieren die niet erg lang leven, ongeveer een jaar. Maar in dat jaar leeft ze haar leven creatief, nieuwsgierig en tot het uiterste. De Zuid-Afrikaanse filmmaker Craig Foster mag een octopus-lang-leven doorbrengen met dit unieke dier.


Terwijl hij thuis zit met een burn-out, begint Foster met het observeren van een octopus tijdens zijn duiken in de koude oceaan. Langzaam ontstaat er een relatie waarin hij niet alleen over haar fascinerende gedrag en strategieën leert, maar ook over hoe onze verbinding met de natuur weer nieuwe betekenis en zin aan ons leven kan geven.


Een verhaal dat de kracht heeft om je hoofd even leeg te maken en de ziel weer te verwarmen.


Bekijk de documentaire op Netflix.Lees ook

- Documentaire: Ram Dass, Going home - In de natuur ligt de les van de verandering - Documentaire: Innsæi, de kracht van onze intuïtie

deyja-icon-outline-white.png

Deyja, om jouw

reis in rouw te ondersteunen

MENU

GROTE VRAGEN

ONDERSTEUNING

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2020. Deyja. All rights resevered