Zoeken

Video: Wat gebeurt er op het moment van overlijden? Een vraag aan Eckhart Tolle


Klik CC voor Nederlandse ondertiteling


Wat gebeurt er op het moment van overlijden?” is een vraag aan Eckhart Tolle. Zijn uiteenzetting behandeld zowel de vraag wat er gebeurd op het moment van overlijden, als wat dat nou eigenlijk is, doodgaan.Eckhart Tolle

Eckhart Tolle is een van de grootste spirituele leraren van onze tijd. Niet gebonden aan een specifieke religie of geloofsovertuiging vindt Tolle zijn antwoorden in de kracht van het nu. De acceptatie van dat wat is, het simpelweg aanwezig zijn en observeren. Zijn woorden bieden inzichten aan mensen over de hele wereld en ook rondom het onderwerp van de dood zorgen zijn ideeën voor troost, openbaringen en houvast.


Wat gebeurt er op het moment van overlijden? Waar gaat de levenskracht naartoe? Wat is de transformatie?

Video boodschappen

Uit ervaring weten wij dat video beschouwingen als krachtige handvaten kunnen worden gebruikt in ons persoonlijke proces van rouw, verdriet en verlies. De kracht in deze boodschappen ligt vaak niet in het één keer beluisteren of bekijken, maar transformatie en heling komt voort uit de herhaling ervan. We geloven, zoals in de mooie woorden van de dichter Rumi, dat “de wond de plek is waar het licht naar binnenkomt”. De herhaling van deze boodschappen zorgen ervoor dat deze nieuwe inzichten op ons inwerken en zo onderdeel van ons nieuwe bewustzijn kunnen uitmaken.


Deyja

Deyja is een intercultureel onderzoek naar het leven en de dood. We delen inzichten en inspiratie over eindes, afscheid, doodgaan en verlies. Handvaten voor de verwerking van pijn en verdriet ter ondersteuning in ons persoonlijke proces van rouw, verwerking en transformatie. We behandelen vragen zoals “Wat gebeurt er als je dood gaat?”, “Hoe kunnen we pijn en verdriet in ons leven accepteren?”, “Hoe te helpen bij verlies en verdriet?” en “Wat gebeurt er na de dood?"

Een vitaliserende plek over de dood, verlies en verdriet