top of page
Zoeken

3 tips voor het maken van een huisaltaar ter herinnering aan je overleden dierbare


Een plek in huis met tastbare herinneringen aan jouw dierbare, eventueel aangevuld met symbolische en energetische items. Waar je thuis kunt komen bij jezelf. Hier in dit artikel vertelt Romy hoe een huisaltaar ondersteunend zijn in een rouwproces en hoe jij zelf aan de slag kunt.Wat is een huisaltaar?

Een huisaltaar is een plek waarbij je letterlijk en figuurlijk stil kan staan. Het is een middelpunt voor persoonlijke spullen en herinneringen. Het kan één plekje in huis zijn zoals een schapje of een deel van een kast, maar ook een wand of een hele kamer. Het is afhankelijk van wat bij je past.


Wat doet een huisaltaar?

Een met zorg ingericht altaar kan een ware krachtplek worden die je helpt te ontladen én op te laden. Het altaar kan gebruikt worden als bron van energie, je kunt er een moment bij stilstaan of mediteren. Je doet dan in wezen een beroep op je onderbewustzijn waardoor je makkelijker in contact komt met je emoties, verlangens, intenties en dromen.


Ook is een huisaltaar een fijne manier om te eren en te herdenken en zo de herinneringen levend te houden. Het geeft betekenis aan de relatie met de overledene(n), de liefde die altijd blijft bestaan, en geeft het verdriet bestaansrecht. De dood - de persoon/personen die er fysiek niet meer is/zijn - wordt op deze manier betrokken bij het leven, zij staan in verbinding. Dit biedt, troost, steun en liefde.Romy geeft 3 tips voor het maken van een huisaltaar (+ download het gratis E-book!)

1. Maak je doel of intentie zo helder mogelijk Waarom wil je een huisaltaar maken en waar moet het aan voldoen? Wat wil je eruit halen? Alleen met een heldere en concrete intentie kun je jouw unieke huisaltaar creëren.

2. Neem de tijd en maak er een speciaal moment van Het creëren van een huisaltaar is niet iets wat je ‘even’ tussendoor doet. Het is krachtig om er de tijd voor te nemen en het te doen met aandacht en jouw intentie in gedachten. Zet muziek op en brand een kaarsje. Maak er een mooi ritueel van. Dit proces is zeker zo waardevol als de uitkomst.

3. Blijf bij jezelf en volg je gevoel Laat je niet afleiden door het grote aanbod aan accessoires. Je hebt een intentie en een doel voor ogen, maak keuzes die bij het plan passen. Vaak heb je 90% al in huis, de waarde zit in de spullen die er al zijn, die je terug doen denken aan je dierbare(n). De kunst is om het vorm te geven, te groeperen en te durven kiezen. Onthoud: er is geen goed of fout, volg je gevoel, dát is juist.


Wil je meer tips lezen, download het gratis e-book op de website van Romy.Over Romy

Romy is een creatieveling, verbinder en stylist met oog voor detail en een hoge gevoeligheid voor energie. Na het overlijden van haar moeder ontdekte ze dat het helpt om verlies en verdriet vorm te geven. De dood bracht haar dichterbij mezelf. Ze besloot echt te leren luisteren naar haar binnenwereld.


Haar ervaring met rouwen en helen heeft geleid tot "A story to remember." Haar missie is een rouwproces ondersteunen en vormgeven en de dood bespreekbaar maken.
Lees ook

Kommentarer


bottom of page