Zoeken

Een meditatie in het omarmen van pijn en verdriet


Deze meditatie is een oefening in het omarmen van pijn en verdriet. Om pijn en verdriet te doorvoelen. Om het te gebruiken als opening. Want wat als ons verdriet als toegang kan dienen onze hogere dimensies van menszijn? Wat als het voelen van pijn en verdriet ons het vermogen geeft om gezond, vitaal en zelfs gelukkiger te zijn? Hiermee een uitnodiging in de vitale reis van pijn.Een oefening in het omarmen van pijn en verdriet

Deze meditatie kan worden gedaan door iedereen. Iedereen die recentelijk een verlies heeft geleden, in welke vorm dan ook en dit verdriet nog vers, levendig, voelen. Maar deze oefening is er ook voor diegene, die nog oud verdriet vast hebben zitten. Het verdriet van even, of lang geleden, nog niet helemaal hebben los gelaten of er doorheen zijn gegaan.De waarde van het omarmen van pijn en verdriet

Verdriet wordt destructief als zij niet gevoeld wordt. Ongevoelde gevoelens blijven vast in het lichaam zitten, wachten om vrij gelaten te worden. Vroeg of laat.


Dit vrijlaten kunnen we doen door het omarmen van deze zogenaamde ongewenste gevoelens. Door het aankijken ervan. En door het aankijken van ons verdriet en verlies zullen we ontdekken dat we als mens zoveel rijker worden. Zoveel levendiger. Zoveel lichter.


Want wat als we deze emoties niet als “negatief” bestempelen, maar als “vitaal”? Verdriet is alles behalve dode energie. Om deze reden maakte oprichtster van DEYJA, Fenja, deze meditatie. Een oefening in het omarmen van pijn en verdriet. Om het register van gevoelens weer open te breken. Om verdriet te gebruiken als uitnodiging tot opening.


Luister ook

- Een ontmoeting met rouw: Een korte meditatie (10 min) met Joan Halifax

- De Doodgewoon podcast in gesprek met DEYJA oprichtster Fenja

- Meditatie: Het eren van het leven

deyja-icon-outline-white.png

Deyja, om jouw

reis in rouw te ondersteunen

MENU

GROTE VRAGEN

ONDERSTEUNING

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2020. Deyja. All rights resevered