top of page
Zoeken

Contemplatie: omgaan met de uitdagingen van het leven

Druk op cc voor ondertiteling

De video en meditatie “Het geheim van omgaan met het leven haar grote uitdagingen en veranderingen” biedt handvaten om met pijn, , verlies en verandering te dealen. Geïnspireerd op de inzichten van spiritueel leraar Eckhart Tolle, deze video een simpele maar krachtige tool om overgave en berusting te vinden in ieder moment.


Video beschouwingen

Uit ervaring hebben wij geleerd dat video beschouwingen als krachtige handvaten kunnen worden gebruikt in ons persoonlijke proces van rouw, verdriet en verlies. We geloven heilig in de woorden van de grote dichter Rumi: “De wond de plek is waar het licht binnenkomt”. Onszelf openen voor de moeilijke momenten in het leven is daarom belangrijk. Maar de kracht van deze boodschappen ligt niet in het één keer beluisteren, maar transformatie komt voort uit tijd, contemplatie en herhaling. De herhaling van deze boodschappen brengen een opening tot stand waardoor het licht naar binnen kan. Zo wordt het onderdeel van ons nieuwe bewustzijn.


Eckhart Tolle

Eckhart Tolle is een van de grootste spirituele leraren van onze tijd. Niet gebonden aan een specifieke religie of geloofsovertuiging vindt Tolle zijn antwoorden in de kracht van het nu. De acceptatie van dat wat is, het simpelweg aanwezig zijn en observeren. Zijn woorden bieden inzichten aan mensen over de hele wereld en ook rondom het onderwerp van de dood zorgen zijn ideeën voor troost, openbaringen en houvast.


Deyja

Deyja is een intercultureel onderzoek naar het leven en de dood. We delen inzichten en inspiratie over eindes, afscheid, doodgaan en verlies. Handvaten voor de verwerking van (ieder soort) pijn en verdriet ter ondersteuning in ons persoonlijke proces van rouw, verwerking en transformatie. We behandelen vragen zoals “Wat gebeurt er als je dood gaat?”, “Hoe kunnen we pijn en verdriet in ons leven accepteren?”, “Hoe te helpen bij verlies en verdriet?” en “Wat gebeurt er na de dood?"


Lees ook

Comments


bottom of page