top of page
Zoeken

Film: I origins, waar het leven, de dood en het oog elkaar ontmoeten


"I Origins" is een film over wedergeboorte, leven na de dood en het (mogelijke) verband tussen verschillende levens.

Het conflict tussen wetenschap en religie, feit en geloof is al eeuwenlang het uitgangspunt voor verschillende werken van fictie. Ook schrijver en regisseur Mike Cahill is gefascineerd door waar deze schijnbaar tegenovergestelde standpunten in conflict met elkaar zijn of interessanter nog, met elkaar kruisen.


Kunnen we wetenschappelijk en gelovig zijn? Kunnen we het toelaten om te geloven in krachten die verder gaan dan onze aardse controle? Zelfs wanneer we in een wereld die steeds meer in het kader staat van het uit te leggen hoe de dingen werken. Met 'I Origins' haalt Cahill dit interne conflict aan, iets waar we allemaal mee te maken hebben. Hoe het evenwicht te vinden in het spirituele en het rationele, leven en dood, het wetenschappelijke en het geloof, het gewone en het goddelijke?


Deyja

Deyja is een platform en intercultureel onderzoek naar dood, verlies en verdriet. We delen inzichten, inspiratie, handvaten, ervaringen, rituelen en reflectie ter ondersteuning van ons persoonlijke proces van verdriet, rouw en transformatie.

We behandelen vragen zoals “Wat gebeurt er als je dood gaat?”, “Hoe kunnen we pijn en verdriet in ons leven accepteren?”, “Hoe te helpen bij verlies en verdriet?” en “Wat gebeurt er na de dood?"

Comments


bottom of page