top of page
Zoeken

Online Mindful yogalessen van De Rustclub


Yoga kan ondersteunend zijn in de ervaring van verlies. Door in de beoefening op een zachte manier aandacht te geven aan lichamelijke en emotionele sensaties, ontstaat vaak de (veer)kracht om het verlies te dragen in het dagelijks leven.Wanneer je verlies ervaart en rouwende bent, kan het voelen alsof je leven stil staat en daardoor niet meer in balans is met de snelheid waarmee de buitenwereld doorgaat. Wellicht overweldigen verschillende emoties je, ervaar je fysieke spanning in het lichaam of heb je malende gedachten en vragen over het leven.


Je eigen tempo

Anniek Gelissen van De Rustclub helpt je te voelen dat het helemaal ok is om rust, kalmte en vertraging te verlangen wanneer een heftige gebeurtenis je leven verandert. Wanneer je even niet meer mee kunt of wilt in ‘hoe het moet of van je verwacht wordt’. Wanneer je de tijd wil nemen om stap voor stap je eigen kracht op te bouwen om door te gaan na een verlies. Dat hoeft niet meteen, dat kan in je eigen tempo. Een eigen tempo waardoor je ook met compassie stil kunt blijven staan bij je verlies en er niet aan voorbij hoeft te gaan.
De woensdagavondles Mindful Yoga (19.30 – 20.30 uur) is zeer geschikt wanneer je rouwt. Je zult merken dat deze vorm van yoga ongelofelijk fijn is voor je gespannen lichaam en malende gedachten. In de lessen wordt niet specifiek gesproken over rouw en wordt onderling niets gedeeld, want het is voornamelijk gericht op het voelen in eenvoud en rust. Aandacht geven aan je rouwende lichaam, zonder woorden te gebruiken. Een uur Mindful Yoga waarin je niet hoeft te praten of te analyseren, maar jezelf de rust gunt om proberen te zijn met wat er is en waarin je in alle zachtheid je lichaam beweegt op het ritme van jouw ademhaling.


De les is live mee te volgen (camera mag aan of uit) of in eigen tijd terug te kijken. Er is geen yoga ervaring vereist en er is ruimte voor veel opties en aanpassingen. Veel mensen ervaren het als erg laagdrempelig om dit thuis, in een eigen veilige omgeving, te kunnen doen. Niets moet, alles mag en net zoals in rouwen bestaat er in deze lessen geen ‘goed’ of ‘fout’. Je bent van harte welkom!

Prijs

Twee proeflessen zijn €10,00 en daarna verschillen de prijzen voor abonnement of strippenkaart. Voor meer informatie, aanmelding en vragen kun je naar deze pagina. https://derustclub.nl/online-yogalessen/
Over Anniek

Anniek is yogadocent, gespecialiseerd in het omgaan met emoties, verlies en stress. Haar lessen zijn zacht, langzaam en meditatief, als tegenhanger van ons drukke bestaan. Na de plotselinge dood van haar moeder merkte ze dat yoga en meditatie haar hielpen omgaan met lichamelijke spanningen en overweldigende emoties die haar veelal mentaal uit balans brachten.


In yoga hervond Anniek de kracht om in haar eigen tempo door het leven te bewegen. Om in alle rust tijd te nemen voor haarzelf en haar verlies. Met De Rustclub probeert ze anderen, met of zonder verlies, te inspireren hetzelfde te doen.Meer begeleiding
Comments


bottom of page