Zoeken

Podcast: Dag voor dag, Liesbeth Rasker en gewone gesprekken over rouwen en de doodNa een heftig rouwproces maakte schrijver, blogger en programma maker Liesbeth Rasker een podcast met gewone gesprekken over rouwen en de dood. Als steun en houvast voor iedereen die iemand is verloren, maar ook voor degene die een rouwende vriend of vriendin hebben en beter willen begrijpen wat diegene doormaakt.


Liesbeth Rasker is de dochter van de bekende schrijfster Renate Dorrestein. Toen haar moeder, die ook haar beste vriendin was, een aantal jaar geleden overleed kwam Liesbeth in een heftig rouwproces terecht. Ze kwam er achter dat het rouwproces best eenzaam kan zijn en miste 'gewone' verhalen van mensen over de dood en rouw. Vragen kwamen op zoals: "Hoe werkt een rouwproces?" "En bij wie kan ik met mijn vragen terecht?"


Begin 2020 maakte Liesbeth daarom een serie podcasts. Met gewone gesprekken over rouwen en de dood. Als steun en houvast voor iedereen die iemand is verloren, maar ook voor degene die een rouwende vriend of vriendin hebben en beter willen begrijpen wat diegene doormaakt. In gesprek met dierbaren laat ze zien dat iedereen op een hele andere manier met de dood omgaat. Dat maakt de serie bijzonder en troostrijk. "Ik denk dat iedereen zich wel in een van de verhalen kan herkennen." Het gaat over verlies, verdriet, huilen, pijn, doorleven, en nog veel meer. Gewoon aan de keukentafel, met thee of een fles wijn.


Beluister de serie gratis op spotify.Een vitaliserende plek over de dood, verlies en verdriet