top of page
Zoeken

Podcast: Dag voor dag, Liesbeth Rasker en gewone gesprekken over rouwen en de dood


Na een heftig rouwproces maakte schrijver en programma maker Liesbeth Rasker een podcast met gewone gesprekken over rouwen en de dood. Als steun en houvast voor iedereen die iemand is verloren, maar ook voor degene die een rouwende vriend of vriendin hebben en beter willen begrijpen wat diegene doormaakt.



Liesbeth Rasker verloor op 10-jarige leeftijd haar moeder aan de gevolgen van kanker. Een gebeurtenis die ervoor zorgde dat ze op jonge leeftijd al moest leren omgaan met verlies en het rouwproces dat daar bij komt kijken. Haar moeders beste vriendin Renate beloofde haar 'een oogje in het zeil te houden' en groeide uit tot de belangrijkste persoon in haar leven. Na de dood van Renate kwam ze erachter dat het rouwproces best eenzaam kan zijn en miste 'gewone' verhalen van mensen over de dood en rouw. Vragen kwamen op zoals: "Hoe werkt een rouwproces?" "En bij wie kan ik met mijn vragen terecht?"



Dag voor Dag

Begin 2020 maakte Liesbeth daarom een serie podcasts. Met gewone gesprekken over rouwen en de dood. Als steun en houvast voor iedereen die iemand is verloren, maar ook voor degene die een rouwende vriend of vriendin hebben en beter willen begrijpen wat diegene doormaakt. In gesprek met dierbaren laat ze zien dat iedereen op een hele andere manier met de dood omgaat. Dat maakt de serie bijzonder en troostrijk. "Ik denk dat iedereen zich wel in een van de verhalen kan herkennen." Het gaat over verlies, verdriet, huilen, pijn, doorleven, en nog veel meer. Gewoon aan de keukentafel, met thee of een fles wijn.


Beluister de podcasts reeks op spotify.



Luister ook



bottom of page