top of page
Zoeken

Documentaire: Ram Dass, Going homeOp 80-jarige leeftijd en fysiek beperkt praten door een herseninfarct, neemt Ram Dass ons mee op een reis door zijn scherpe, gevoelige en rijke geest. Hij praat over het einde van het leven, menselijk bewustzijn, liefde, leven en uiteindelijk de dood.


Ram Dass

Ram Dass is een voormalige Harvard-professor in klinische psychologie die voorstander was van het creëren van een verruimd bewustzijn–met of zonder LSD. Geboren onder de naam van Richard Alpert, gaf hij zijn academische carrière op, vertrok naar India en groeide in zijn rol als spiritueel leraar die hem transformeerde tot de persoon die wij kennen als Ram Dass.


Going Home

De korte documentaire "Ram Dass, Going Home" gaat over het leven en de dood. Diepe inzichten worden begeleid door een bijna aangenaam gevoel rondom het menselijke einde, iets dat ons, uiteindelijk, allemaal te wachten staat. De documentaire is te bekijken op Netflix en duur 31 minuten. Een korte video van Ram Dass "wat denk je dat er gebeurt na de dood?" kun je hier bekijken


Deyja

Deyja is een intercultureel onderzoek naar dood. Een online ruimte ontworpen om de periode van rouw, verlies en verdriet als bijzondere kans aan te grijpen om te verstillen en de mens haar eeuwenoude vragen rondom het leven en de dood te onderzoeken.

Comments


bottom of page