top of page
Zoeken

TEDx Talk: Hoe verlies om te zetten in inspiratie

George Kohlrieser, klinisch psycholoog en onderhandelaar in gijzelingen, stelt ons de volgende vraag: wat is het ergste verlies dat je in je leven hebt geleden? En ben je door dat verlies heengegaan, of blijf je er nog steeds aan vasthouden?


Iedereen maakt verlies mee. Groot en klein. Het verlies van een baan, het verlies van een huis of het verlies van een geliefde. Maar laat je je in de grip houden door dit verlies, en beïnvloedt het jouw toekomst, door je te laden leiden door de spijt, schuld of onopgelost verdriet? Of stelt de ervaring van dit verlies je in staat om een nieuwe identiteit of doel te vinden, opnieuw contact te maken met mensen en weer van het leven te genieten?In deze talk vertelt George Kohlrieser over een paar bijzondere mensen die erin zijn geslaagd hun verlies om te zetten in inspiratie. Want Kohlrieser zegt dat als je "succesvol" door verlies gaat, kom je hier weer door geïnspireerd naar buiten.


See also


Deyja

Deyja is een platform en intercultureel onderzoek naar dood, verlies en verdriet. We delen inspiratie over het omgaan met de dood, ter ondersteuning van ons persoonlijke proces van verdriet, rouw en transformatie. We behandelen vragen zoals “Wat gebeurt er na de dood?,“Wat is de dood?” en “Hoe iemand te helpen bij het verwerken van verlies en verdriet?”


Comments


bottom of page