top of page
Zoeken

TEDx Talk: Verdriet, het is ingewikkeld. 10% van de tijd

"Over verlies heen te komen, laten we dat vergeten. Het gaat nooit weg. In plaats daarvan groeien we na een verlies. We worden groter. En iedereen heeft zijn eigen weg in rouw."


Dr. Susan Delaney is klinisch psycholoog en Manager bij de Irish Hospice Foundation (IHF). Ze zegt dat de mens over het algemeen een sterke mening heeft over verdriet; hoe lang het zou moeten duren, wat wel en wat niet helpt bij het rouwproces en of elk soort verdriet ingewikkeld is of niet. In plaats van deze algemene opvatting verteld Susan Delaney in haar TEDx-talk waarom onze vooropgestelde opvattingen over verdriet en verlies soms haaks staan op het algemene onderzoek.


Ze bespreekt het concept van "gecompliceerde rouw". Gecompliceerde rouw is verdriet dat als het ware stil staat. Bijna alsof iemand zijn leven tegelijkertijd is beëindigd met degene die overledenen.Deyja

Deyja is een platform en intercultureel onderzoek naar dood, verlies en verdriet. We delen inspiratie over het omgaan met de dood, ter ondersteuning van ons persoonlijke proces van verdriet, rouw en transformatie. We behandelen vragen zoals “Wat gebeurt er na de dood?,“Wat is de dood?” en “Hoe iemand te helpen bij het verwerken van verlies en verdriet?”


Ook interessant?


Comments


bottom of page