top of page
Zoeken

Meditatie: Verzachten in verdriet, door Anniek van De Rustclub


Soms kun je het gevoel hebben dat het verdriet door verlies een spanning geeft op je borst, je keel of ademhaling. Als je dit merkt of wanneer je in een periode van veel verdriet bent kan deze oefening van Anniek van de Rustclub je helpen. Bovendien kan de oefening troostend voelen, omdat je zachtjes gaat werken met een visualisatie van een liefdevol, warm persoon.



Een meditatie in het verachten in verdriet

"Verdriet is geen zwakte. Wanneer je verdriet wegdrukt en hard bezig bent om het geen kans te geven, dan zullen andere emoties ook afvlakken" vertelt Anniek. "Verdriet is niet altijd fijn, maar het hoort bij het leven en wanneer je het toe begint te laten zal het je ook helpen in het helen. Wanneer je oefent met het toelaten, kan het zijn dat je merkt dat het zachter wordt. Daarvoor is deze oefening. Steeds zachter worden, met veel vriendelijkheid voor jezelf."




Over Anniek Gelissen en Rustclub

Anniek Gelissen is yogadocente en oprichtster van de Rustclub. Het is haar missie om open te zijn over rouw, verlies, de dood, pijn, verdriet en stress. Over mens-zijn. Ze probeert te inspireren en haar kwetsbaar op te stellen over alle pijnlijke, lastige emoties die ieder in het leven zal ervaren. Een keer per week kun je online Mindful Yoga bij haar volgen die je kan ondersteunen in je proces voor rouw.


"Ik heb zeer diepe dalen bewandeld en daar gevochten tegen pijn, verdriet en misschien wel mezelf. Ergens vond ik ook weer het pad naar boven. Een pad waarop ik niet anders meer kon dan heel goed naar mezelf luisteren en daarbij de meningen van anderen en ‘hoe het hoort’ naast me neer te leggen. Zo kan ik iets meer leven op een manier die bij mij past, namelijk rustiger, vanuit intuïtie en zachtheid. Alleen dan kan ik er volledig voor mezelf en anderen zijn."



Luister ook

bottom of page