top of page
Zoeken

Video: Alan Watts, de dood in stappen met onze ogen wijd open


voor Nederlandse ondertiteling klik CC


“De dood in stappen met onze ogen wijd open” is een uiteenzetting van de beroemde Westerse Zen Filosoof Alan Watts—die levendig uitlegt dat de reden dat we doodgaan, is om te begrijpen waar het leven allemaal om draait.


Alan Watts

Alan W. Watts was een Engels filosoof, schrijver en spreker. Hij is met name bekend geworden als een van de pioniers die de oosterse filosofie bij een breed westers publiek bekend heeft gemaakt. Tijdens zijn leven zei hij regelmatig dat hij een brug wilde zijn tussen het oude en moderne, Oost en West, cultuur en natuur. Watts schreef meer dan vijfentwintig boeken over belangrijke onderwerpen binnen oosterse en westerse religies en was de spreekbuis voor een hele generatie.


Video beschouwingen

Uit ervaring hebben wij geleerd dat video beschouwingen als krachtige handvaten kunnen worden gebruikt in ons persoonlijke proces van rouw, verdriet en verlies. We geloven heilig in de woorden van de grote dichter Rumi: “De wond de plek is waar het licht binnenkomt”. Onszelf openen voor de moeilijke momenten in het leven is daarom belangrijk. Maar de kracht van deze boodschappen ligt niet in het één keer beluisteren, maar transformatie komt voort uit tijd, contemplatie en herhaling. De herhaling van deze boodschappen brengen een opening tot stand waardoor het licht naar binnen kan. Zo wordt het onderdeel van ons nieuwe bewustzijn.

Deyja

Deyja is een platform en intercultureel onderzoek naar dood, verlies en verdriet. We delen inspiratie over het omgaan met de dood, ter ondersteuning van ons persoonlijke proces van verdriet, rouw en transformatie. We behandelen vragen zoals “Wat gebeurt er na de dood?,“Wat is de dood?” en “Hoe iemand te helpen bij het verwerken van verlies en verdriet?”


Lees ook

Comments


bottom of page