top of page
Zoeken

Video: Mooji over verlies en verdriet en waarom we daar vaak aan willen ontsnappen


Mooji leest een brief voor van iemand die onlangs haar partner heeft verloren. Ze ervaart gevoelens van verdriet en de wens om simpelweg aan deze gevoelens te ontsnappen. Mooji's prachtige reactie is universeel. Het raakt aan verdriet, verlies, maar ook aan relaties en onze menselijke gehechtheid in het algemeen.


Hoe kunnen we deze moeilijke gevoelens en pijn gebruiken als motoren voor ontwakening? “De pijn speelt een rol. Het maakt iets schoon, verfrist en doet ontwaken. Voor veel mensen, bloeide hun spirituele leven op uit tragedie en pijn."


Deze samenvatting is beschikbaar op Mooji.TV: https://mooji.tv/online-retreat/rishikesh2020/?olrv=40239#lr


Het is een stuk uit de Satsang, "Mooji Answers — The Master Key to All Problems" beschikbaar op Mooji.TV: https://mooji.tv/online-retreat/rishikesh2020/?olrv=39552#lr


Mooji

Mooji is een hedendaags spiritueel leraar die het zelfonderzoek centraal heeft staan. Met zijn warme uitstraling en Jamaicaanse humor ontmaskert hij vele sluiers van het leven. Voor hem betekent zelfrealisatie niet iets wat je hoeft te verwerven, iets dat zich buiten je bevindt, maar zelfrealisatie ligt binnen een ieders handbereik, want het zit in je, je bent het. Na zelf een kind te hebben verloren heeft Mooji een hele mooie boodschap rondom dood, verlies en verdriet—één die deze tijd eert, in plaats er voor weg te willen lopen.


Zie ook

Comments


bottom of page