Zoeken

Video: Zijn met iemand die overlijdt. Ram Dass praat over de dood.


Klik CC voor Nederlandse ondertiteling


‘Zijn met iemand die overlijdt' is uiteenzetting van spiritueel leraar Ram Dass, als antwoord op de vraag hoe met iemand te zijn die overlijdt en hoe om te gaan met het concept overlijden. Dit kan een vriend, familielid of ieder soort van geliefde zijn.


Ram Dass

Ram Dass is een van werelds meest geliefde spiritueel leraren. Na zijn carrière als Harvard professor, heeft hij zijn leven toegewijd aan het promoten van liefdevolle service, harmonieus zakendoen en bewust leven en doodgaan. Zijn geest is een inspiratie om oude patronen te doorbreken en nieuwe manieren van doen en zijn te omarmen.


Zijn met iemand die overlijdt. Hoe om te gaan met het concept overlijden.


Video beschouwingen

Uit ervaring weten wij dat video beschouwingen als krachtige handvaten kunnen worden gebruikt in ons persoonlijke proces van rouw, verdriet en verlies. De kracht in deze boodschappen ligt vaak niet in het één keer beluisteren of bekijken, maar transformatie en heling komt voort uit de herhaling ervan. We geloven, zoals in de woorden van de dichter Rumi, dat “de wond de plek is waar het licht binnenkomt”. Daarom zorgen de herhaling van deze boodschappen ervoor dat nieuwe inzichten tot ons doordringen en inwerken en zo onderdeel van ons nieuwe bewustzijn kunnen uitmaken.


Deyja

Deyja is een platform en intercultureel onderzoek naar dood, verlies en verdriet. We delen inzichten, inspiratie, handvaten, ervaringen, rituelen en reflectie ter ondersteuning van ons persoonlijke proces van verdriet, rouw en transformatie. We behandelen vragen zoals “Wat gebeurt er als je dood gaat?”, “Hoe kunnen we pijn en verdriet in ons leven accepteren?”, “Hoe te helpen bij verlies en verdriet?” en “Wat gebeurt er na de dood?"

Een vitaliserende plek over de dood, verlies en verdriet