top of page
Zoeken

Meer geluk door het reflecteren op je eigen sterfelijkheid

Trends door Stefanie Schillmöller en haar onderzoek in Good Grief

De WeCroak-app is een smartphone-app gebaseerd op het Bhutanese principe dat, om een gelukkig leven te leiden je vijf keer per dag moet reflecteren op je eigen dood. Gebruikers van de app ontvangen dus op vijf willekeurige tijdstippen per dag een melding die je (op een mooie manier) herinnert aan jouw onvermijdelijke dood.De WeCroak-app is geïnspireerd op het Bhutaanse gezegde: om een gelukkig mens te zijn, moet je vijf keer per dag nadenken over de dood.

Sommige mensen vinden de app morbide, maar bedenker Hansa Bergwall zegt dat het dagelijkse herinneringen aan onze vergankelijkheid mensen kan helpen om gelukkiger te leven. Verschillende palliatieve zorgspecialisten zijn dan ook erg blij met de app, omdat volgens hen het de dood helpt ter sprake brengen in een niet-urgente context. En voor sommige mensen is de app een motivatie om minder tijd op sociale media door te brengen:


"Het is één ding om de dood intellectueel te begrijpen. Maar de WeCroack-app laat me zien dat het heel wat anders is om echt je leven leiden met de dood in aanwezigheid. Het laat me zien dat ik een gezonde relatie kan hebben met de dood, een relatie die niet altijd betekent leven in angst."

Lees ook


Comments


bottom of page