top of page
Zoeken

In Hendrikje haar tapijt komen vrienden, familie en haar persoonlijke herinneringen samen


Hendrikje koos voor een design van drie horizontale diamanten, de symboliek van verbinding en samenhorigheid spraken haar hierin enorm aan.


De kleren die ze verzamelde voor haar tapijt zijn een mooi allegaartjes van diverse ervaringen en personen. Zo bracht Hendrikje heel wat tijd door in het buitenland. Ze woonde een jaar in Guinee waar ze op lokale markten allerlei kleurige stoffen ontdekte, die ze bij lokale kleermakers liet omtover tot rokken en jurken. Enkele ervan overleefden het reizen na enkele jaren niet meer (lees: gaatjes en vlekjes) en kwamen vervolgens terecht in haar tapijt, de kleurrijke stoffen maken een mooi contrast met de witte basis. Deze diverse kledingstukken van reiservaringen mixte ze met kledij van vrienden en familie.


Op die manier werd het tapijt een echt herinneringskleed en het is ook dé conversation starter bij bezoek van vrienden of familie: "waar zou mijn stukje kledij in verwerkt zitten?" Na wat zoek- en speurwerk, vindt iedereen er zijn/haar bijdrage in terug!


Commenti


bottom of page