top of page
Zoeken

Een cursus doodgaan voor beginners


Ongeacht of je nu wel of niet bang bent voor het onvermijdelijke einde, de dood kan ons veel leren. Want wanneer je doodgaan eens voorstelt zul je zien dat de dood niet alleen maar eng en verdrietig is, maar zoveel meer. Deze cursus geeft je daarom de kans om liefdevol in de dood te duiken.Claudia Crobatia

Claudia werd al op jonge leeftijd geconfronteerd met de dood. Ze had een oudere vader met gezondheidsproblemen en kwam hierdoor al vroeg in aanraking met thema’s als vergankelijkheid en verlies. Na het overlijden van haar ouders besefte Claudia hoeveel taboe er nog heerst op het onderwerp van de dood. Ze ontdekte dat veel mensen niet weten hoe ze ermee om moeten gaan, of er zelfs liever helemaal niet over spreken of denken. Dit staat in schril contrast met de moderne tijd waarin we leven. Hoe kan de dood zo worden weggestopt in zo'n ruimdenkende maatschappij?


A course in dying

Haar inzichten rondom de dood verzamelde Claudia in a course in dying. In deze cursus doodgaan voor beginners krijg je de kans om je eigen ideeën over de dood te onderzoeken. Je gaat de confrontatie aan met je eigen sterfelijkheid, maar ook maak je een een death plan, een plan met jouw wensen over je uitvaart. In deze course wil Claudia je laten zien hoe de dood je perspectief op het leven verandert. Ze laat je nadenken over wat je allemaal nog graag wilt doen en wat voor jou echt belangrijk is, zodat je je mooiste leven kunt leiden, in het hier-en-nu.


Zie ook

Comments


bottom of page