top of page
Zoeken

Podcast: Duizend Doden


Zijn we werkelijk als de dood voor de dood? In haar podcast Duizend Doden gaat Claudia Crobatia in gesprek met toonaangevende mensen om het taboe op de dood te doorbreken. Zoals ze zelf zegt, let's talk about death, baby! Een podcast gemaakt om de relatie met onze eigen sterfelijkheid te onderzoeken.Claudia Crobatia

Claudia werd al op jonge leeftijd geconfronteerd met de dood. Ze had een oudere vader met gezondheidsproblemen en kwam hierdoor al vroeg in aanraking met thema’s als vergankelijkheid en verlies. Na het overlijden van haar ouders besefte Claudia hoeveel taboe er nog heerst op het onderwerp van de dood. Ze ontdekte dat veel mensen niet weten hoe ze ermee om moeten gaan, of er zelfs liever helemaal niet over spreken of denken. Dit staat in schril contrast met de moderne tijd waarin we leven. Hoe kan de dood zo worden weggestopt in zo'n ruimdenkende maatschappij?


A course in dying

Claudia haar werk rondom de dood begon met a course in dying. In deze cursus doodgaan voor beginners krijg je de kans om je eigen ideeën over de dood te onderzoeken. Je gaat de confrontatie aan met je eigen sterfelijkheid, maar ook maak je een een death plan, een plan met jouw wensen over je uitvaart. In deze course wil Claudia je laten zien hoe de dood je perspectief op het leven verandert. Ze laat je nadenken over wat je allemaal nog graag wilt doen en wat voor jou echt belangrijk is, zodat je je mooiste leven kunt leiden, in het hier-en-nu.


Podcast Duizend Doden

Naast een cursus in doodgaan heeft Claudia nu ook een podcast, Duizend Doden. In deze podcast gaat ze in gesprek met toonaangevende mensen in de wereld van de dood om het taboe op de dood te doorbreken. Samen met haar gasten onderzoekt ze de relatie met onze sterfelijkheid.


Luister de podcast op Spotify of bekijk de video’s op YouTube.


Luister ook

Kommentarer


bottom of page